FAQ’s

Wat is de beste reistijd ?

Het weer op Bali is meestal heerlijk. Bijna iedere dag is het heerlijk zonnig en warm. Het veelal warme weer wordt in de bergen aangenaam getemperd door een heerlijk windje. De moesson zorgt voor een hoge luchtvochtigheid, soms wel 95 procent in de regentijd. De regentijd duurt ongeveer van november tot april. Het noorden van Bali is het droogste gedeelte van het eiland en zelfs tijdens de regentijd vallen de meestal regenbuien mee. Hierdoor zijn in principe alle maanden van het jaar geschikt voor een goed verblijf op Bali.

Wat is de beste vlucht c.q. vliegtuigmaatschappij ?

Wat ons betreft springen er twee bovenuit: Singapore Airlines en Malaysia Airlines. Aangezien er geen vliegtuigmaatschappij zonder tussenstop op Bali vliegt dient er altijd een overstap gemaakt te worden. Onze ervaring is dat met bovengenoemde maatschappijen de overstapmogelijkheden het gunstigst zijn. Daarnaast is de service, ruimte in het vliegtuig en comfort prima in orde en is zeker Singapore een vliegveld waar het aangenaam vertoeven is.
Andere opties zijn:

  • Cathay Pacific
  • KLM
  • Garuda
Hoe lang duurt de autorit van het vliegveld naar villa Mimpi ?

De rit duurt ongeveer tweeënhalf uur. Dat is best een zit, maar de route die u neemt is zeker het aanschouwen waard. U rijdt dwars door Bali, naarmate u het noorden nadert wordt de natuur steeds mooier en de drukte van het zuiden plaats maakt voor het rustige, ontspannen leven van Noord Bali. U ziet prachtige sawa’s, uitgestrekte palmplantages, hoge bergen en prachtige meren. In deze uren maakt u dus al kennis met Bali, zijn interessante cultuur en natuurlijk zijn prachtige natuur.

Wanneer kan ik inchecken en wanneer moet ik uitchecken ?

Inchecken in de villa is mogelijk op de dag van aankomst vanaf 15.00 uur. Wij verzoeken u de villa te verlaten de dag van vertrek vóór 11.00 uur. Uitzonderingen zijn natuurlijk mogelijk maar afhankelijk van komende of vertrekkende gasten.

Wat kost het verblijf op Bali ?

Bali is gelukkig nog steeds redelijk goedkoop. Uit eten gaan met een drankje kost tussen de € 4,00 en  € 15,00 per persoon. Voor € 4,00  eet en drinkt u bij een Indonesisch eethuisje en voor  € 15,00 eet en drinkt u bij een chique restaurant aan het strand. Geïmporteerde dranken zijn daarentegen erg duur. Een redelijke fles wijn kost al snel € 20,– om maar niet te spreken van sterkere dranken. Op Bali kan je wel plaatselijk gemaakte dranken kopen, die zijn een stuk goedkoper en vaak ook goed. Vlees, fruit en groente zijn redelijk goedkoop, ongeveer de helft van wat u in Nederland daarvoor betaalt. Het assortiment is wel beperkter dan in Nederland.

Hoe gaat het met geld opnemen ?

De munteenheid in Bali is de Rupiah. 1 Miljoen Rupiah komt overeen met ongeveer € 70,00. U kunt bijna overal pinnen met een bankpas in de vele ATM-automaten. Creditcards zoals Mastercard, Visa en American Express kunnen ook worden gebruikt. Check wel de voorwaarden van uw bank.

Wat voor taal spreekt men op Bali ?

De taal in Indonesië is Bahasa Indonesia. De Balinees spreekt vandaag de dag wat Engels en met handen en voeten komt u er zeker uit.De huishoudster van villa Mimpi spreekt redelijk Engels en aangezien de helpdesk in Nederlandse handen is kunt u met hen in het Engels en Nederlands communiceren.

Is Bali veilig ?

Bali is veilig. Criminaliteit komt weinig tot nauwelijks voor op Bali. U kunt ’s avonds overal veilig over straat lopen. Haaien, slangen, schorpioenen, ratten, muizen, muggen en kakkerlakken komen natuurlijk voor op Bali, het blijf een tropisch klimaat. Als u echter gewoon oplet, net als u doet in Nederland, vormen ze geen bedreiging voor uw gezondheid. Het eten op Bali in restaurants is doorgaans goed, u ondervindt hiervan geen of weinig problemen. Het eten uit een “randong” (rijdend eethuisje) wordt uit hygiënisch oogpunt afgeraden.

Hoe staat het met de medische voorzieningen ?

In Noord Bali zijn voldoende EHBO posten, doktoren, tandartsen en ziekenhuizen, voor het geval u deze nodig mocht hebben. De helpdesk kan een goede arts of tandarts voor u regelen.

Wat moet ik naar Bali meenemen ?

Zo min mogelijk, wat kleding voor gebieden met een tropisch klimaat, slippers, misschien wandelschoenen, zonnebrandcrème en badkleding. De meeste zaken en artikelen zijn op Bali voordeliger dan in Europa, Singapore of Kuala Lumpur. Mocht u iets vergeten zijn dan kan u dat kopen op Bali en vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. Wel handig is het om een simlock vrije telefoon mee te nemen. U koopt op Bali een simkaart en wat beltegoed voor al € 5,–. Handig, want dan belt u tegen het lokale tarief.

Welke reisdocumenten heb ik nodig ?

Op dit moment is een VOA (Visa On Arrival) het beste en voordeligste visum. Neem uw paspoort mee en op het vliegveld van Bali kunt u een VOA kopen voor 35,00 US Dollar . U kunt ook in Euro’s betalen (contant te voldoen). Wisselgeld ontvangt u in Rupiah. Het visum heeft een geldigheid van maximaal 30 dagen. Let op, uw paspoort dient bij aankomst terug in Nederland nog minimaal een half jaar geldig te zijn en nog minimaal nog 2 blanco pagina’s te hebben.

Welke inentingen heb ik nodig ?

Voor de nodige inentingen en pillen kunt u zich het beste wenden tot de GG&GD of uw huisarts. Tropische ziekten komen in Bali bijna niet voor. Vanzelfsprekend is het wel van belang dat u zich beschermt tegen de zon, goede zonnecrème met hoge beschermingsfactor wordt aanbevolen.

Wat kan ik op Bali eten ?

In principe komen op Bali tegenwoordig bijna alle keukens voor. Onze huishoudster en kokkin Ketut heeft een boekje samengesteld met de, hoofdzakelijk Indonesische, gerechten welke zij voor u kan bereiden. U betaalt voor de boodschappen en Ketut zal al het mogelijke doen om een uitstekende (warme) maaltijd voor u te bereiden. En natuurlijk is er op Bali heerlijk fruit te verkrijgen, met een beetje geluk plukt u het zelfs uit de tuin.

Heeft u een vraag gemist ?

Mail ons en wij verstrekken u zo spoedig mogelijk het antwoord. klik hier >