Activiteiten

Duiken en snorkelen

vakantiehuisopbali duiken en snorkelen1

Als u op Bali bent is er één ding wat u in ieder geval moet doen: duiken of snorkelen. Voor de noordkust van Bali ligt een indrukwekkend koraalrif. Dé toplocatie van het eiland is Pulau Menjangan, een klein eilandje in het noordwesten op ongeveer anderhalf uur rijden van villa Mimpi. De onderwaterwereld behoort daar tot de absolute top van de wereld.

Met de scooter over het eiland
Bali is een klein eiland, maar om een afstand van 30 km te overbruggen, bent u met de auto al snel een uur kwijt. Voor ongeveer € 50,– per dag huurt u een auto inclusief chauffeur. Goedkoper is om – net als de Balinezen doen – het eiland met een scooters te verkennen. Rij voorzichtig, houd links en als u het niet vertrouwt, duik de berm in!

Het beklimmen van de Gunung Batur en/of de Gunung Agung 

vakantiehuisopbali-Batur 2

Deze nog altijd actieve vulkaan is een belangrijke toeristische trekpleister op het eiland. De 1771 meter hoge Batur is zeer actief, en kende erupties in 1804, 1917, 1926, 1963, 1974, 1994 en 1999. Je kunt de Batur vanaf Purajati en Kedisan beklimmen.

vakantiehuisopbali AgungDe 3142 meter hoge vulkaan Gunung Agung kan het beste beklommen worden in de periode van juli tot oktober. De beklimming is vrij zwaar, lang en gevaarlijk. Het huren van een gids wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Er worden drie algemene routes gebruikt om de berg te beklimmen; een vanuit het zuiden, een tweede vanuit het zuidoosten en een laatste vanuit het westen. Deze laatstgenoemde route wordt het meest genomen vanwege het beginpunt, Pura Besakih. De beste tijd om de Agung te beklimmen is ’s ochtends.Het beklimmen van de Gunung Agung is een prachtige maar zware tocht, reken op een beklimming van ongeveer 4 uur en ook nog eens 4 uur voor het afdalen. Veel inspanning, vroeg op, erg koud maar door het uitzicht en de mooie zonsopgang is de zware tocht zeker de moeite waard.

Golfen
vakantiehuisopbali golfen1Speelt u golf of wilt u het eens proberen? Op een uur rijden van villa Mimpi ligt de 18-holes golfbaan van de “Bali Handara Kosaida Golf and Country Club”. Deze baan ligt in de bergen en behoort tot de mooiste banen in Azië. Voor wat betreft haar exotische setting is het een waar golfparadijs op aarde. Door de hoge ligging (op ongeveer 1100 meter) is de temperatuur meer dan aangenaam, gemiddeld zo’n 20°C. Rond de baan geniet u van de mooiste tropische bloemen, planten en bomen. De baan is ontworpen door de befaamde architect Peter Thompson.

Wandelen
Voor wie er de tijd voor heeft en neemt is wandelen wellicht de beste manier om Bali te verkennen. De prachtige natuur nodigt uit tot het maken van stevige wandeltochten. Dring door tot in het hart van de jungle, verken de rijstvelden die zich voor u uitstrekken tot aan de einder. Ervaren lokale gidsen kunnen u begeleiden op uw tochten. Zeker en veilig!