De Omgeving

Lovina

Lovina, de badplaats van het noorden is eigenlijk een aan elkaar gegroeide strook van vissersdorpen waarvan Kalibukbuk het centrum is. Lovina is vooral bekend vanwege de boottrips om dolfijnen te spotten, getuige ook het standbeeld in het centrum van het dorp. Lovina ligt op 4 kilometer afstand van villa Mimpi, de enige weg de berg af en je bent er. Lovina is een toeristisch dorpje en de plaats waar het gebeurt. Er zijn winkeltjes, er is een ruime keuze aan restaurants, cafés met live muziek en een nachtclub. Recent is er Spice Beach Club geopend. Hier kunt u aan het strand heerlijk lunchen, borrelen en dineren in een mooie omgeving, zie: http://www.spicebeachclubbali.com/. Een chauffeur van Spice Beach Club komt u desgewenst met de auto ophalen bij de villa en na afloop weer thuisbrengen.
Voor een drankje en het luisteren van goede live muziek is er Kantin 21, niet alleen geliefd bij toeristen maar ook locals vertoeven er graag. Een uitgebreide lijst met aanbevolen bars en restaurantjes kunt u terugvinden in het handboek in de villa.

Banjar

Op ongeveer 6 kilometer ten westen van Lovina, in het plaatsje Banjar, vindt u de warmwaterbronnen Air Panas. De bronnen liggen in een schitterend aangelegde tropische tuin. Ook zijn er tientallen ‘jets’ in de vorm van drakenkoppen waar u onder kunt staan. Het water dat eruit spuit masseert dan op een heerlijke manier uw nek en schouders. Sommige mensen zeggen dat het zwavelachtige water een helend effect heeft. Rustgevend en ontspannend is het in ieder geval. Aan het eind van de dag en in het weekend worden de bronnen bevolkt door talloze Balinese gezinnen, de rustigste periode om te komen is derhalve in de ochtend. En laat u niet afschrikken door de talloze verkopers op de weg naar de bronnen.

Brahma Vihara Arama

In de heuvels van Banjar (dichtbij de hierboven beschreven warmwaterbronnen Air Panas) ligt het Boeddhistische klooster Brahma Vihara Arama. Dit is het enige boeddhistische klooster op Bali. Het klooster ligt over meerdere lagen verspreid en heeft bijzondere geschilderde muren en gebedskamers. Het wordt ook wel de kleine Borobudur genoemd.

Git Git waterval

Ongeveer 30 minuten ten zuiden van Singaraja ligt de Git Git-waterval. Een pad van ongeveer 1 km met allerlei souvenierswinkeltjes leidt u langs een koffie- en vanille plantage naar de 40 meter hoge waterval. Hier kunt u genieten van het water dat naar beneden klettert.