Duiken & Snorkelen

Voor de noordkust van Bali ligt een indrukwekkend koraalrif. Dé toplocatie van het eiland is Pulau Menjangan, een klein eilandje in het noordwesten op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf villa Mimpi. De onderwaterwereld behoort daar tot de absolute top van de wereld. Een andere bezienswaardigheid is het wrak van de USS Liberty bij Tulamben in Noord-Oost Bali.

Een overzicht van de duiklocaties in de directe omgeving.

MENJANGAN ISLAND / WEST BALI (Nationaal Park)

Het eiland behoort tot een nationaal park sinds 1963, heeft schitterende riffen fantastisch koraal met honderden tropische vissen en veel klein leven. Menjangan biedt 8 verschillende duikplekken. Het is een heerlijke plek voor ieder niveau, ook om te snorkelen of lekker te hangen op de stranden. Op het eiland zelf staat de oudste tempel van Bali.

TULAMBEN : U.S.S Liberty Wrak

Dit fascinerende W.W II wrak werd door een Japanse torpedo getroffen in 1942. Het wrak ligt tussen 3 tot 32 meter en is omgeven door duizenden vissen, veel variaties van grote kokkels (clams) gorgonen en zeer kleurrijk koraal.

TULAMBEN: The Wall

Drop-off direct vanaf het strand met een spectaculaire koraal formatie op 30 meter. Hou met een schuin oog de open zee in de gaten voor mantas, haaien en tonijnen.

TULAMBEN : Batu Kelebit

Alhoewel de stromingen hier sterk kan zijn, zijn ze over het algemeen te hanteren. Ze komen meestal voort aan de oppervlakte en onderaan de helling. Het rif is bezaait met hard koraal, vaak zijn er haaien te zien op de zanderige bodem. Voor de meer ervaren duiker.

AMED: Gili Selang

Dit klein eilandje is de meest oostelijke duikstek van Bali en een goed idee voor duikers die een echte kick zoeken. Tussen de grote uitstekende rots is en het ‘vaste’ land is een smal kanaal dat uitstekend geschikt is voor een safety stop na een heerlijke driftduik. Alleen voor de ervaren duiker.

AMED: Japanese shipwreck

Dit kleine wrak rust op een helling en begint op 6 meter diepte. Het gezonde zachte koraal bedekt het hele wrak. Tafel koraal, manteldiertjes en gorgonen groeien op dit schip. Omdat het schip ‘open’ is de begroeiing ook binnen het schip te bewonderen.