Natuur

De sawa’s van Munduk en de grote merenVakantiehuisopbalinatuurSawasMunduk

Van Seririt naar Bedugul kunt u ook binnendoor via Mayong en Munduk. Dit is een prachtige rustige route die langs diverse uitgestrekte rijstterrassen voert. U komt uit bij de drie grote meren Danau Tamblingan, Danau Buyan en Danau Bratan. Het Bratanmeer ligt in de krater van de reeds lang uitgedoofde en vaak in nevels gehulde vulkaan Gunung Catur. Omdat het meer belangrijk is voor de bevloeiing van omliggende landbouw-gronden, aanbidden de bewoners van Bedugul de godin van het meer, Dewi Danau. Haar tempel, Pura Ulun Danau Bratan, staat op een klein schiereiland in het meer.

Taman Nasional Bali BaratVakantiehuisopbalinatuurTamanNasional

In Cekik bevindt zich het omvangrijke hoofdkwartier van Taman Nasional Bali Barat, het Nationale park van Bali.  Vergunningen voor trektochten door het park zijn hier verkrijgbaar. Men moet gebruik maken van de diensten van een officiële gids; grote delen van het park zijn niet voor het publiek toegankelijk. De faciliteiten in het in 1984 opgerichte park zijn beperkt. Het 760 km² grote reservaat is een van de laatste ongerepte gebieden van Bali. Het is het leef-gebied van herten, civetkatten, apen en bantengs (wilde runderen). Het park is ook het laatste toevluchtsoord van de bijna uitgestorven Balispreeuw. Er loopt een 24 km lang pad rond de glooiende hellingen van de Gunung Prapat Agung, de berg die in het centrum van het nationale park op de westelijke punt van het eiland oprijst. Het mangrovelandschap bij de kust loopt over in de jungle om in hoger gelegen gebieden weer over te gaan in de savanne. Men kan in het park wandelingen maken met een, verplichte, Engels sprekende gids. Men kan kiezen uit trektochten van 7, 5, of 2 uur. Aanmelden in Cekik of Labuan Lalang gelegen aan de Terimabaai. Hier worden ook duikexcursies georganiseerd naar het herteneiland,Pulau Menjangan.

Dolfijnen Vakantiehuisopbalinatuurdolfijn

De stranden van Lovina zijn lavastranden (donker zand). In Lovina kun je genieten van een prachtige zonsondergang, maar het meest bekend is Lovina om zijn dolfijnen. Ze hebben er zelfs een standbeeld voor opgericht. De beste manier om de dolfijnen van dichtbij te kunnen aanschouwen is om bij, of zelfs vóór zonsopgang, per boot de zee op te gaan, op zoek naar de dolfijnen. De kans dat u ze ziet is zo’n 80%. Uw boot wordt soms omringd door tientallen springende, spelende en blazende dolfijnen.  De tocht duurt meestal ruim twee uur.

Het BaturmeerVakantiehuisopbalinatuurbaturmeer

Het Baturmeer, ten noorden van de moedertempel Besakih, is een fraai meer. In de loop van de ochtend verschijnen de wolken, zorgt u er dus voor dat u er voor 10 uur bent. U rijdt naar de plaats Penelokan (dit betekent “Plaats om te kijken”). Dit dorp ligt op 1450 meter hoogte en biedt een schitterend uitzicht op de vulkaan de Gunung Batur en het Baturmeer. Het meer is een zeer belangrijk waterbassin voor de rijke landbouw van zuidelijk Bali. Ook ziet u de omringende dorpen en in het oosten de Gunung Agung, bij helder weer ook de zee.

Omgeving van UbudVakantiehuisopbali_Ubud_rijstvelden

Gelegen op een idyllisch fraaie locatie en gezegend met een natuurlijke artisticiteit vormt Ubud, het culturele centrum van Bali. Los daarvan ligt Ubud in het centrum van Bali en is de omgeving zonder meer sprookjesachtig te noemen. Ubud ligt verscholen tussen bossen en rijstvelden en biedt de verwende wandelaar tal van prachtige wandelingen door de natuur. Ook met de auto is het bijzonder leuk om in de omgeving van het kunststadje rond te toeren.